Sosyal Medya

Güncel

FET֒nün ‘ümitçi’ timine baskın!

FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki yapılanmasından ilişkisini kesen bazı askerler ile yeniden irtibata geçmek üzere olduğu askerlere operasyon yapıldı.



Fetullahçı Terör Örgütü’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki yapılanmasından iliÅŸkisini kesen bazı askerler ile yeniden irtibata geçmek üzere örgüt tarafından görevlendirilen ve ‘ümitçi’ olarak isimlendirilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, FETÖ/PDY'ye yönelik soruÅŸturmalar çerçevesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevli olup bir dönem FETÖ içerisinde faaliyet gösteren daha sonra bazı sebepler ile iletiÅŸimini kesen askeri ÅŸahıslar olduÄŸunu belirledi. BaÅŸsavcılık, örgüt ile irtibatını kesen askeri ÅŸahısları yeniden örgütle irtibatlandırmak üzere 'ümitçi' diye tabir edilen örgüt elemanı ÅŸahısların görevlendirildiÄŸini tespit etti. Alınan ifadelerden isimleri tespit edilen ve bir bölümü örgütün kriptolu haberleÅŸme uygulaması ByLock kullanıcısı olan 13 şüpheli hakkında operasyon baÅŸlatıldı.

Ä°stanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay'ın talimatı üzerine Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri bu Sabah iki ilde şüphelilere yönelik 13 adreste gözaltı, arama ve el koyma iÅŸlemi gerçekleÅŸtirdi. Operasyonda ele geçirilen delillere el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.(Sabah)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.